1.4.2017

Laihduttaja, syöthän riittävästiLaihduttamisessa ei kannata vähentää syödyn ruoan määrää. Laihduttamisessa kannattaa muuttaa syömänsä ruoan laatua. Laihduttamisen juju ei ole syödä vähemmän vaan syödä mahdollisimman paljon.

Jotta laihdut, sinun pitää syödä vähemmän kuin tällä hetkellä kulutat. Jotta jaksat syödä tänään, huomenna ja vielä viikon, kuukauden, vuodenkin päästä vähemmän kuin kulutat, sinun tulee syödä sillä tavalla että pysyt kylläisenä. Nälkä on laihduttajan pahin vihollinen. Nälkä ajaa epäonnistumiseen ennemmin tai myöhemmin.

Omaa kylläisyyttä voi edistää monella eri tavalla. Yksi tapa on varata pöytä buffet-ruokalasta ja vetää napa täyteen. Tämä tapa ei (valitettavasti) edistä laihtumista. Sen sijaan jos kasaat lautasellesi ruokaa joka on täyttävää ja jonka energiatiheys (energian määrä per 100 g ruokaa) on matala, saat sekä kylläisyyttä että niukasti kaloreita.

Jos haluat laihtua, kasaa ateriasi niin täysipainoiseksi kuin pystyt. Mitä täysipainoisempi ja runsaampi ateriasi on, sitä paremmin pysyt kylläisenä. Hyvä tapa tämän toteuttamiseksi on käyttää 7 kohdan sääntöä:

  1. Täytä puolet lautasista kasviksilla
  2. Lorauta kasvisten päälle öljyä 1 rkl tai salaatinkastiketta
  3. Täytä 1/4 lautasesta täysviljalla tai perunalla
  4. Ota mukaan noin 100 g kalaa, lihaa, kanaa, tofua tai vastaava määrä linssiä, herneitä tai papuja
  5. Pala ruisleipää, jonka päälle teelusikallinen kasvirasvalevitettä
  6. Lasi maitoa tai piimää, herkkävatsaiselle laktoositonta tai vähälaktoosista
  7. Jälkkäriksi marjoja tai hedelmä
Laihduttamisen voi nähdä siten että joka kerta kun isolla aterialla nipistät tuosta jotakin pois, teet karhunpalveluksen laihdutusprojektillesi. Syö itsesi kylläiseksi niin jaksat laihduttaa.

Päivän jokainen välipala ei tietenkään voi olla noin tuhti, mutta samaa "puolet kaikesta mitä syöt on kasviksia"-sääntöä voi ja kannattaa soveltaa päivän jokaiselle ruokailukerralle. Aamupalalla kannattaa syödä aimo annos mustikkaa tai vadelmaa, ei suinkaan ainoastaan puuroa tai mysliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti