15.4.2017

Eikö sinulla ole aikaa pitää itsestäsi huolta?


Monesti saattaa tuntua ettei kerkeä pitämään itsestä huolta. Elämässä on niin paljon tärkeitä juttuja joista täytyy huolehtia ettei aika riitä esim. sille että käy treenaamassa ja syö terveyttä tukevasti fiksusti.

Minä kääntäisin tämän asian toisinpäin - mitä enemmän elämässä on kiirettä ja mukamas tärkeämpiä asioita kuin se että pääsee treenaamaan tunnin päivässä, sitä tärkeämpää on päästä treenaamaan se tunnin treeni päivässä.

Tämä on oikeastaan aika paradoksaalista. Voisi ajatella että mitä tiukempaa aikataulullisesti on, sitä suurempi syy karsia niistä jotka eivät juuri sen päivän selviytymisen kannalta ole välttämättömiä. Mutta jos asioita miettii pitkässä juoksussa, pitkällä tähtäimellä, asia on juuri päinvastoin. Jos nyt karsit asioista jotka pitävät huolta jaksamisestasi, ennemmin tai myöhemmin jostain alkaa vuotaa. Kovat tyypit jaksavat painaa jopa 10 tai 20 vuotta, mutta samalla voi tulla pikkusairauksia, toiminnallisia vatsavaivoja tai univaikeuksia. Voi olla että kotona vaimon tai miehen kanssa tulee riitaa kun on pinna kireällä tai ystävien kanssa ei oikein jaksa rauhoittua kun duunikuviot pyörii mielessä.

Mitä enemmän sinulla on elämässäsi asioita jotka koet tärkeiksi sitä enemmän sinulla syitä pitää huolta omasta fyysisestä kunnostasi ja terveellisestä ravitsemuksestasi. Se on sitä tasapainon hakemista: en tietenkään sano että unohdat kaikki velvollisuutesi ja keskityt vain siihen että pääset joka päivä treenaamaan tunniksi salille ja nukut joka yö 8 tuntia. Se on toinen ääripää. Avain jaksamiseen ja hyvinvointiin piilee siinä että saa elämän asiat tasapainoon. Jos sinulla ei ole aikaa huolehtia jaksamisestasi, elämäsi ei ole tasapainossa.

Inspiraatiota tähän kirjoitukseen toi seuraava juttu: http://www.perplex.biz/8020_priv.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti