27.5.2017

Uuden terveen elämän aloittaminen


Terveellinen elämä ole jotain joka alkaa eräänä päivänä ja päättyy toisena. Terveellinen elämä ei vain ole tai ole olematta. Terveellinen elämä ei ole jotain sellaista joka käännetään päälle tai pois päältä. Terveellinen elämä ei ole mustavalkoista ajattelua että nyt eletään terveellisesti. Terveellinen elämä on paljon enemmän harmaan eri sävyjä, arkista puurtamista. Sellaista kuin terveellinen elämä ei itseasiassa ole olemassakaan - on vain terveellisiä valintoja ja tekoja jotka edistävät terveyttä.

Kenenkään elämä ei ole terveellinen tai epäterveellinen. Meidän kaikkien elämästä löytyy terveyttä tukevia tai terveyttä heikentäviä asioita. Jos elämässä yrittää tehdä liikaa terveellisiä valintoja, kääntyvät valinnat helposti itseään vastaan - vaikka ravitsemus olisi kuinka terveellinen tahansa, edistää se terveyttä ainoastaan tiettyyn pisteeseen saakka.

Ihan samalla tavalla kukaan ihminen ei ole hyvä eikä paha. Meistä kaikista löytyy kykyä niin hyvyyteen kuin myös äärimmäiseen pahuuteen. Harva meistä on puhtaasti myönteinen, pessimistinen, itsevarma tai rohkea. On pikemminkin niin että meissä on puolia kaikista näistä. Toisissa jotakin piirrettä on enemmän, toisissa vähemmän.

Jos haluaa itselleen terveellisen elämän, yksi tärkeimpiä asioita ymmärtää on että asiat eivät ole mustavalkoisia. Sortuminen ei määrittele ketään, laihdutuskuuri ei ala tiettynä päivänä eikä se myöskään lopu. Kukaan ei liho yhdessä yössä ja vaikka paino olisi noussut kolme kiloa, herkutteluputken voi lopettaa huomisen sijaan nyt: terveellinen elämä ei ala huomenna koska sitä ei ole olemassakaan.

Älä huijaa itseäsi. Älä yritä tuoda elämääsi väkisin jotain sellaista jota et sinne halua. Jos laihdutuskuuri tuntuu vastenmieliseltä niin älä aloita sitä. Paljon järkevämpää on tehdä elämässä terveellisempiä valintoja ja sitten ehkä lisää niitä terveellisiä valintoja. Katso itseäsi peiliin, kysy mitä haluat elämältä. Kuuntele itseäsi, mitä todella haluat. Itsensä todellinen tunteminen on kuumaa valuuttaa elämässä ja aika harva loppujen lopuksi todella tuntee itsensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti