12.5.2017

Runsas syöminen suojaa ylipainoltaYlipainon syynä ei ole se että syö liikaa. En ole vielä tavannut ihmistä joka olisi lihava liian suuren ruokamäärän takia.

Ruoan runsas määrä ei ole ongelma. Ruoan huono laatu on ongelma. Ruoan runsas määrä on ylipainolta suojaava tekijä samalla tavalla kuin aktiivinen elämäntapa ja liikunta ovat. Mitä enemmän syöt, sitä paremmin pidät nälkäsi loitolla ja sitä pienempi on todennäköisyys sille että kärsit ylipainosta.

Ja laatu on tässä se avainsana. Jos kaikesta mitä syöt puolet on kasviksia ja jos liikut edes vähän (7 000 - 10 000 askelta päivässä), pidät hiilarilähteesi täysjyväisenä, et juo limuja ja mehuja etkä läträä rasvaisilla kastikkeilla ja viinillä, täytät vatsaasi matalan energiatiheyden ruoilla. Saat syödä ruokaa valtavia määriä ja jos oikeasti syöt valtavia määriä fiksua ruokaa, vatsasi pysyy kylläisenä.

Runsas syöminen ei ole vihollinen. Nälkä, joka ei pysy hallinnassa ja saa sinut syömään epäterveellisesti, on vihollinen. Mitä runsaammin syöt kunnon ruokaa sitä paremmin nälkäsi pysyy hallinnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti