27.5.2017

Syö riittävästi hiilareita jotta et syö liikaa hiilareitaLiian vähäinen hiilihydraatin syöminen aiheuttaa sen että syö liian paljon hiilareita aivan samaan tapaan kuin liian vähäinen rasvan syöminen aiheuttaa sen että syö liian paljon rasvaa. Mitä enemmän yrität panostaa syömisen vähentämiseen, sitä enemmän se potkaisee takaisin. Paras keino pudottaa painoa on syödä vatsa täyteen ja varmistaa ettei tule liian kova nälkä.

Moni syö liikaa hiilareita ja nimenomaan huonoa laatua siitä syystä että he yrittävät syödä liian vähän hiilareita. Hiilarit ja ennen kaikkea niiden sisältämä kuitu auttavat pitämään vatsan kylläisenä. Helposti käy niin että jos hiilarit jättää pois, ateria menettää täysipainoisuutensa ja myöhemmin tulee nälkä.

Ei ole ollenkaan harvinaista että lounaalla vedetään pelkkää ruokaisaa salaattia. Tämä on tietysti ok jos nälkä pysyy kurissa mutta jos ei pysy, kannattaa miettiä pitäisikö lounasta kuitenkin tuhdistaa desissä pastaa ja/tai ruisleipäviipaleella.

Laihduttamisen paradoksi on että ruoan vähentäminen on harvoin toimiva ratkaisu. Toki se toimii osalla ja jos se toimii sinulla niin jatka samaan malliin. Valitettavan usein vaan ruoan vähentäminen aiheuttaa niin kovaa nälkää että se sabotoi laihduttamisen. Ruoan täysipainoisuus on myös asia joka kannattaa pitää mielessä. Kuitupitoinen hiilari, rasva ja proteiini ovat kaikki tärkeitä ravintoaineita ja jotka kaikki tukevat kylläisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti