10.9.2019

Painoa ei pudoteta salaatillaTelkusta tuli salilla Suomen suurin pudottaja. Siinä lihavat ihmiset söivät aterialla (lounas tai päivällinen?) pelkkää salaattia ja joivat vettä. En ole katsonut ohjelmaa muuten ja tämäkin oli salilla ilman ääntä joten ehkä kyseessä oli jotkut salaatinmaistelut. Pahoin kuitenkin pelkään että kyse oli siitä, että jos olet lihava ja haluat laihtua, sinun täytyy painaa kalorit alas ja syödä kasviksia.

Tämä oli aikanaan ja on monelle edelleen käsitys siitä miten painoa pudotetaan. Syödään salaattia ja lisätään liikuntaa. Näinhän painoa teoriassa pudotetaan mutta käytännössä tämä on kivinen tie. Paras keino pudottaa painoa ei ole pudottaa kaloreita todella alas vaan maltillisesti. Itseasiassa kaloreita ei tarvitse edes miettiä, tarvitsee keskittyä siihen että syö hieman fiksummin kuin ennen. Jos haluat pudottaa painoa, tärkein asia on että syöt riittävästi. Nälän hallinnan haasteet, mieliteot ja eläimellinen nälkä ovat ylipainoisen suurimpia vihollisia, ei herkuttelu ja kalorit itsessään.

Salaatti vedellä ei ole kenellekään sopiva lounas eikä päivällinen. Kunnon aterialla on reilu annos kasviksia, päällä loraus öljyä, maltillinen annos täysjyvää tai perunaa, mukaan voi ottaa näkkileivän tai leipäviipaleen johon päälle sipaisu margariinia, ja koko setti huuhdotaan alas maidolla, piimällä tai kaurajuomalla. Jälkkäriksi marjasetti tai hedelmä.

Suurin pudottaja-ohjelma on tietysti viihdettä. Ei kenenkään pitäisi ottaa siinä tehtyjä juttuja tosissaan tai ohjeina painonpudotukseen. Mielestäni olisi vähän jeesustelua alkaa paheksumaan ohjelmassa tehtyjä syömisjuttuja, koska kyseessä tosiaan on viihdeohjelma. Jos joku kuitenkin saa sellaisen idean että laihtuakseen täytyy syödä aterialla VAIN salaattia ja juomanakin pitää olla vettä niin voin koulutuksella ja monia painonpudotusproggiksia nähneellä kokemuksella sanoa että parhaiten painoa pudotetaan syömällä riittävästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti