24.6.2017

Painonhallinta on valintojaNiin kuin elämäkin, painonhallinta on valintoja. Oli kyseessä sitten menestyksekäs tai epäonnistunut painonhallinta, se koostuu nipusta hyviä ja huonoja valintoja.

Kenenkään painonhallinta ei ole hyvää tai huonoa. Kuten edellä kirjoitin, se koostuu valinnoista jotka ovat joko hyviä tai vähemmän hyviä.

Yksi painonhallinnan pahimpia mokia on mustavalkoinen ajattelu. Toisaalta yritetään tehdä painonhallinnasta mahdollisimman hyvää, toisaalta ajatellaan että oma painonhallinta on puhtaasti huonoa. Tosiasiassa painonhallinta, aivan kuten terveellinen ruokavaliokin, ei ole joko tai. Kenenkään painonhallinta ei ole huonoa jos syö berliininmunkin. Kenenkään painonhallinta ei ole hyvää jos käy lenkillä tai on syömättä herkkuja.

Mikä parasta, toimiva painonhallinta on kokonaisuus johon yleensä kuuluu sekä hyviä että vähemmän hyviä asioita. Et ole luuseri jos syöt munkin tai ratkeat pizzalle. Toisaalta spartalaisen puhdas ja herkuton dieetti ei edes ole tavoittelemisen arvoinen asia.

Merkittävimpiä asioita joita painonhallintasi eteen voit tehdä on päästää irti täydellisyyden tavoittelusta. Tavoitteena ei pitäisi olla mahdollisimman paljon hyviä valintoja sisällään pitävä ruokavalio vaan ruokavalio jossa hyviä valintoja on enemmän kuin huonoja. Kaikkihan meistä ottavat joskus elämässä turpaan. Kukaan ei pysty välttämään tappioita - tai pizzalle ratkeamisia! - eikä elämässä siitä kai kyse olekaan. Pointtina on saada elämään mahtumaan enemmän onnistuneita kuin epäonnistuneita valintoja. Jos pelkää liikaa mokaamista ei ehkä uskalla yrittää - jos pelkää että yksi munkki tuhoaa koko painonhallinnnan, voi olla että tekee elämäntavoista liian tiukan ja sitä nyt ainakin on vaikea jaksaa noudattaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti