3.6.2017

Miten elämäntapamuutos on lähtenyt käyntiin?Kesäloman jälkeen moni laittaa elämän(tavat) remonttiin. Osa onnistuu, osalla on vähän liian kova vauhti päällä, mopo karkaa käsistä ja hyytyy.

Jos olet tehnyt elämäntapamuutoksen, haluat onnistua siinä ja pitää sen, minulla on sinulle yksi viesti: ole armollinen itsellesi. Ja samaan viestiin kuuluu: ole kärsivällinen, älä vaadi muutoksia heti ja nyt. Ymmärrä, että elämää ei muuteta yhdessä syksyssä eikä varsinkaan yhdessä yössä.

Elämäntapamuutos on prosessi, jossa tehdään välillä hyviä ja välillä taas huonoja valintoja ja ratkaisuja.

Elämäntapamuutos ei ole yhtäkkiä päällä eikä se lakkaa olemasta.

Elämäntapamuutos on arkisia valintoja paremman olon ja terveyden puolesta, ei kuureja ja ehdottomuutta.

Elämäntapamuutoksessa ei ole olennaista mikä ruoka on terveellisin ja mikä liikuntamuoto polttaa eniten kaloreita.

Elämäntapamuutoksessa olennaista on kuunnella itseään ja miettiä mikä tuntuu hyvältä ja mitä muutoksia jaksaisin elämääni tuoda.

Niin kuin laadukkaan pörssiyhtiön kurssi, elämäntapamuutos ei koskaan ole suoraviivainen prosessi. Halusit tai et, siihen kuuluu myös karikkoja. Ratkaisevaa ei ole tapahtuuko karikoita tai ei, koska niitä tapahtuu. Trust me. Ratkaisevaa on, miten otat nämä karikot. Miten suhtaudut niihin. Karikko, repsahdus, herkuttelu tai rupsahdus ei kerro mitään kyvyistäsi painonhallintaan ja parempaan elämään. Karikko kertoo vain siitä että olet ihminen. Kenenkään elämä ei ole mustavalkoisesti joko onnistumisia tai epäonnistumisia. Me kaikki mokaamme - toiset meistä vaan mokaavat näkyvämmin kuin toiset. Moka ei määrittele sinua ihmisenä. En tiedä ketään elämässä menestynyttä ihmistä jonka elämä olisi ollut pelkkää huippuliitoa. Andre Agassilla oli väkivaltainen isä joka pakotti hänet pelaamaan. Agassi vihasi tennistä vaikka hän samalla myös rakasti tennistä. Hän sortui huumeisiin. Galileo Galilei on kaikkien aikojen kovimpia tähtitieteilijöitä, mutta hän kuoli kotiarestissa sairaana ja katkerana. Gandhi oli oman porukkansa ihmisoikeustaistelija mutta rasistinen mustia kohtaan. Suomen jääkiekkomaajoukkue on välillä todella hyvä ja voittaa maailmanmestaruuden mutta välillä täytyy käydä pohjilla. Tony Halme sanoi hienosti että välillä täytyy käydä pohjilla ottamassa vauhtia. Pohjilla täytyy käydä ottamassa myös oppia. Joku fiksu ihminen on sanonut että virheet ovat opettaneet hänelle kaiken tärkeimmän.

Elämä ei muutu yhdessä yössä. Et pysty tekemään elämänmuutosta yhdessä yössä. Et ole täydellinen  - kukaan meistä ei ole - mitä nopeammin tämän hyväksyt sitä helpompaa elämäsi tulee olemaan. Teet virheitä, sorrut, mokaat, rupsahdat ja repsahdat. Elämääsi tai painonhallintaasi se ei määrittele. Se, miten suhtaudut repsahdukseen sen sijaan määrittelee. Tsemppiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti