30.11.2014

Toimiiko käyttämäsi lisäravinne vai ei?Tämä on tärkeä kysymys jokaiselle kovaa treenaavalle, joka käyttää tai suunnittelee käyttävänsä lisäravinteita. Päätin kirjoittaa aiheesta törmättyäni tutkimukseen HMB:stä, aineesta jolla väitetään olevan lihasmassaa kasvattavia ominaisuuksia. Kyseisessä tutkimuksessa todettiin, että käyttämällä HMB:tä henkilöiden lihasmassa kasvoi todella reippaasti.

Eikö tämä siis tarkoita sitä, että kannattaa ehdottomasti mennä ostamaan HMB:tä?

Ei missään nimessä. HMB:stä on olemassa erilaisia muotoja. Tässä tutkimuksessa käytettiin HMB:n vapaata muotoa. Valitettavasti myynnissä oleva HMB on kalsiumiin sidottua HMB:tä, eikä ole mitään näyttöä että tämä olisi yhtä tehokasta kuin vapaa HMB.

HMB onkin erinomainen esimerkki siitä, että pelkästään se, mikä aine on kyseessä, ei merkitse kaikkea, vaan käytetyllä on muodolla on aivan yhtä suuri merkitys. Kannattaakin tsekata tarkkaan, mitä purkki sisältää, sekä ennen kaikkea, missä muodossa.

Toistaseksi suosittelinkin, että pidä näppisi erossa HMB:stä - ainakin siis jos se on kalsiumiin sidotussa muodossa - ja käytä rahasi oikeasti tehokkaiksi todistettuihin lisäravinteisin, joita ovat muun muassa

  • Kreatiinimonohydraatti
  • Heraproteiini
  • Erilaiset palautusjuomat
  • Beeta-alaniini
  • Välttämättömät aminohapot ja haaraketjuiset aminohapot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti