9.5.2018

Älä keskity siihen mikä ruokavaliossasi on huonosti vaan siihen mikä siinä toimii
Yksi tapa laihduttaa ja tehdä ruokavaliosta terveellisempi on karsia siitä epäterveelliset jutut pois. Kun epäterveellisten juttujen määrä vähenee, ruokavaliosta tulee terveellisempi.

Tämä ei kuitenkaan ole se hedelmällisin tapa. Jos nimittäin keskittyy ainoastaan siihen, mitä ruokavaliosta ottaa pois, tulee helposti tehneeksi ruokavaliosta liian onton. Onneksi on olemassa paljon hedelmällisempikin ratkaisu.

Jos haluat tehdä syömisistäsi terveellisempää muttet kuitenkaan nähdä nälkää ja keskittyä karsimiseen ja välttämiseen, neuvon seuraavaa: istu alas ja ota kynä sekä paperia. Mieti rehellisesti, mitä hyviä asioita ruokavaliossasi on - mitä fiksuja juttuja teet? Kirjaa nämä asiat ylös.

Tämän jälkeen mieti miten saisit näitä hyviä juttuja lisää? Voit valita pari-kolme asiaa, jotka olisi helpoiten toteutettavissa. Esimerkiksi jos syöt ainoina kasviksina päivässä tomaatin, voisiko määrän tuplata tai ottaa lisäksi porkkanan? Jos syöt aamupalan muttet lounasta, voisiko ateriarytmiä tehostaa syömällä sen lounaan? Jos syöt vaaleaa leipää voisiko leivän poisjättämisen sijasta syödä täysjyväistä leipää? Jos juot viikossa litran viiniä, ehkä viinin määrän voisi puolittaa?

Kun keskityt ensisijaisesti siihen mikä jo toimii ja sen jälkeen siihen että vahvistat ja tuot näitä hyviä asioita mahdollisimman paljon päivittäiseen tekemiseesi, huonoille valinnoille ei jää niin paljon tilaa. Ja juuri näin menestyksekäs painonhallinta toimii: niin runsaasti hyvää, että huono pysyy kurissa. Huono pysyy kurissa paljon helpommin viemällä siltä tilaa kuin tsemppaamalla sitä maan alle kurilla. Uskalla syödä ja tehdä hyviä asioita ja tulokset tulevat itsestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti