6.9.2015

Hyvän elämän koostaminen - by Aki Hintsa

Aki Hintsa on huippulääkäri, joka on ollut mukana mm. Formula 1:ssä. Silmääni osui Hintsan "7 kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin rakennuspalikkaa".

Ihan koko juttua en lukenut, mutta näin pt:nä ja ravitsemusterapeuttina sydäntä lämmitti erityisesti se, mitä mies kirjoittaa elämäntapamuutoksista:

"Muuta enintään kolmee asiaa ja jatka ainakin kolme kuukautta ennen kuin siirryt seuraaviin muutoksiin."

Aivan niin kuin minäkin, Hintsa puhuu pikadieettejä vastaan ("Televisiosta tutut dramaattiset elämäntaparemontit onnistuvat ani harvoin"). Elämäntapamuutoksisa tehtäessä kannattaa lähteä pikkuhiljaa liikkeelle, tehdä muutokset ja keskittyä niiden pitämiseen. Voisin itse tehdä asiasta kolmen kohdan kaavion:

1. Mieti, mitkä elämäntapamuutokset haluat tehdä ==> valitse pari-kolme toteutettavaa asiaa
2. Laita toteutukset käytäntöön
3. Pidä muutokset jonkin aikaa - oli se sitten kuukausi tai kolme kuukautta, jo tehdyt muutokset tulee olla omaksuttu ennen kuin kannattaa kahmia lisää

Muutenkin Hintsa puhuu hyvin voimaannuttavasti, vai mitä olet mieltä siitä mitä hän kirjoittaa ihmissuhteista?

"Pyramidin pohjakerros, kaiken perusta, ovat läheiset ihmissuhteet. Tiedosta ketkä ovat elämäsi tärkeimmät ihmiset ja miksi. Tämän jälkeen pidä huoli, että panostat heihin riittävästi. Toimivien ja läheisten ihmissuhteiden yhteys onnellisuuteen ja hyvinvointiin on kiistaton."

En voisi olla enempää samaa mieltä. Pystyt vaikka mihin jos sinulla on elämässäsi ihmisiä jotka tukevat ja rakastavat sinua. Sitten taas yksinäisyys ja eristyneisyys on aika huonoja lähtökohtia hyvään elämään - elämäntapamuutoksista puhumattakaan.

Juttu on hyvä lopettaa Hintsan sanoihin, "Älä yritä tulla täydelliseksi, ainoastaan vähän paremmaksi."

http://viisaampaatyota.com/2015/08/30/mista-hyva-elama-koostuu-aki-hintsan-7-kokonaisvaltaisen-hyvinvoinnin-rakennuspalikkaa/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti