13.7.2019

Järjen ääntä ravitsemuskeskusteluun?Tapasin viikonloppuna pitkästä aikaa vanhaa ystävääni ja paljastui että hän seuraa kirjoituksiani. Frendini kertoi sydäntä lämmittävää palautetta ja kiitti siitä kuinka juttuni ovat maltillisia, järjellä kirjoitettuja ja mikä parasta, ne sopivat ihan tavalliselle ihmiselle ohjeiksi, eivät siis ole liian tiukkoja, ehdottomia eivätkä kannusta epärealistisen kehon ja dieetin tavoitteluun.

Kaikki kirjoitteluni pohjautuu suomalaisiin ravitsemussuosituksiin ja Käypä hoito-suosituksiin sekä tietysti omaan kokemuksiini ravitsemusterapeuttina ja personal trainerina. Niin kuin jokainen voi varmasti kuvitella, näitä ohjenuoria noudattavana saa aika paljon p***aa niskaan. Monen mielestä olen täysi idiootti ja ihan pihalla kaikesta. Somessa saa kuulla kaikenlaista. Ikävät kommentit ei koskaan tietysti tunnu hyvältä - olisihan se hienoa jos kaikki tykkäisivät jutuistani - mutta ei ne maailmaakaan kaada. Kaikista kamalinta olisi jos kirjoitukseni eivät herättäisi mitään tunteita. Niin kauan kun ihmiset kertovat että kirjoitukseni ovat auttaneet heitä ja kannustavat pois tiukoista dieeteistä ja rajoittavista ruokavaliosta, tiedän olevani oikealla tiellä. Minua ei haittaa jos osa palautteesta on negatiivista niin kauan kun moni kokee saavansa apua.

Sinäkin voit lukea tekstejäni ja itse päättää, tuovatko kirjoitukseni järjen ääntä ravitsemuskeskusteluun vai ovatko ne roskaa - kummin päin teksteistäni sitten ajatteletkaan, kumpikin käy minulle :). Jos saat kirjoituksistani hyötyä, olen iloinen, jos taas et, niin sekin on ok. Jos sinulla on juttuehdotus tai yhteistyöidea, paiskaa ihmeessä viestillä, olen aina kiinnostunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti