14.4.2018

Tapa on kunkku


Onko sinulla tapoja? Hyviä tai huonoja? Joku pesee joka aamu hampaat, toinen kiroilee, joku piereskelee, neljäs taas opiskelee joka päivä uuden asian.

Joku viisas on sanonut että asia alkaa sujua vasta siinä vaiheessa kun siitä tulee tapa. Ihminen joka on koko elämänsä vihannut kasvisten syömistä on aika tiukan paikan edessä jos yhtäkkiä pitää ruveta syömään keitettyjä kasviksia joka aterialla.

Tilanne tulee vieläkin tiukemmaks jos montaa asiaa lähdetään muuttamaan yhdellä kertaa. Parhaiten varmistaa epäonnistumisen yrittämällä muuttaa KAIKKI yhdellä kertaa.

Parhaiten onnistuu tekemällä yhden muutoksen kerrallaan - tai korkeintaan muutaman. Mietitään vaikka ravitsemusta.

Jos ylipainoa on runsaasti, ruokavalio on todennäköisesti kaukana ihanteellisesta. Painonnousu voidaan yleensä estää ja saada jopa laskuun keskittymällä ravitsemuksen pariin ongelmakohtaan. Superfoodit, proteiinit ajoittamiset, palautusjuomat ja muut hifistelyt on ihan jees mutta ne EIVÄT ole perusasioita.

Suosittelen seuraavaa.

Valitse ravitsemuksestasi 1-3 kohtaa jotka ovat normaalipainosi esteenä. Mieti jaksatko keskittyä kaikkiin 100 %:sti. Tämän jälkeen keskitä kaikki tarmosi siihen että saat näistä itsellesi pysyvän tavan. Jos tavote on lisätä kasviksia 0 grammasta 700 grammaan päivässä, opettele uusia salaattireseptejä, kokeile uusia kasviksia tai kiertele kauppahallissa. Mitä pidempään noudatat jotain asiaa - olettaen ettet tee sitä jatkuvasti hampaat irvessä ja väkisin - sitä enemmän siitä tulee tapa ja osa sinua. Saatat jopa jossain vaiheessa ihmetellä, että miten tämä nykyään niin jokapäiväinen juttu saattoikin joskus olla niin vaikeaa! Ai mistäkö tiedän että näin voi käydä? Nimimerkillä kasviksia 0 grammaa päivässä ennen nauttinut ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti