26.4.2015

Lähes täydellinen ruokavalio


On olemassa ruokavalio, joka on lähes täydellinen. Lähes täydellinen siksi, koska täydellistä ei ole olemassa muualla kuin saduissa. Kerron sinulle nyt, millainen lähes täydellinen ruokavalio on.
Lähes täydellinen ruokavalio on joko
- Sinun nykyinen ruokavaliosi tai
- Sinun nykyinen ruokavaliosi tuunattuna muutamalla enemmän tai vähemmän pienellä muutoksella.
Karu fakta on, ettei jokaiselle soveltuvaa, täydellistä tai lähes täydellistä, yhdestä puusta veistettyä ruokavaliota ole olemassa.
Miten voin sitten sanoa, että SINUN ruokavaliosi on lähes täydellinen? Enhän edes tiedä miten terveellisesti tai epäterveellisesti syöt.
Sanon sen siksi, että SINUN nykyinen ruokavaliosi on kaiken lähtökohta, kaiken alfa ja omega. Alkusuunnitelma, josta kaikki lähtee. Ellei kyseessä ole allergia, yliherkkyys tai sairaus, jossa ruoka-aineita vain on pakko vaihtaa toiseen, ruokavalioon ei juuri koskaan kannata tehdä aivan radikaaleja muutoksia tai keksiä kaikkea uudestaan. Hyvin hyvin harvoin olen nähnyt ruokavaliota, joka olisi niin toivottoman huono, että se pitäisi repiä täysin riekaleiksi.
Lähes täydellisen ruokavalion do-listaan kuuluu:
- Etsi hyviä juttuja nykyisestä ruokavaliostasi
- Etsi omia vahvoja puolia ruokavaliostasi, esim. jos tykkäät kasviksista, kannattaa kasvisten määrää lisätä ja valikoimaa laajentaa
- Tee muutokset yksitellen, askel kerrallaan
- Ole itsellesi armollinen, etene kärsivällisesti
Lähes täydellisen ruokavalion don`t-listaan kuuluu:
- Älä aloita uutta ruokavaliota yhdessä yössä
- Älä luovu kaikista lemppariherkuistasi yhtäkkiä
- Älä lähde mukaan uuteen dieettiin, jossa uusi ruokavalio on kirjoitettu lappuselle ja joka ei ota lainkaan huomioon nykyisiä ruokatottumuksiasi tai mieltymyksiäsi
Seuraavaksi kirjoitan siitä, kuinka erottaa laadukas ravintoneuvonta vähemmän laadukkaasta. Stay tuned! smile emoticon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti