10.8.2021

Pähkinät ja välttämättömät rasvahapot

 

Kaikki pähkinät ovat terveellisiä mutta pähkinöissä on vaihtelua miten hyvin niissä on välttämättömiä rasvahappoja ja omegakolmosia. Erityisen hyvä näiden rasvojen pommi on saksanpähkinä: siinä on runsaasti sekä omega-3- että 6-rasvahappoja:

Eri pähkinöiden rasvasisältöjä per 100 g.

Saksanpähkinä on kunkku sekä omega-3- että 6-rasvahapoissa.

Pähkinöitä kannattaa syödä mutta niissä kannattaa muistaa monipuolisuus. Erityisesti saksanpähkinän rasvahappokoostumus on sellainen joka laskee tehokkaasti LDL-kolesterolia. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on että pähkinöitä syö.

2 kommenttia:

  1. Mikä on pähkinöiden sulavuus? Toki tuossa on varmasti eroja mistä pähkinöistä puhutaan, mutta kun pähkinän palat kelluvat vessanpytyssä, niin väistämättä herää kysymys, että kertovatko aina analyysit siitä mitä metaboli saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ehkä ihan kauheasti pohtisi vessanpytyssä kelluvia kakanpaloja vaan keskittyisin syömään monipuolisesti ja terveellisesti. Liika syömisen miettiminen ei tee hyvää.

      Poista